Sistemul  ”2%” permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze, fara costuri suplimentare, 2% din impozitul lor pe venit, datorat statului, catre o organizatie neguvernamentala, la alegere.

Procedura este simpla: In cazul in care obtii exclusiv venituri de natura salariala si nu esti obligat(a) de lege sa completezi o declaratie anuala de venit, poti completa formularul 230 cu datele tale si cu datele organizatiei care va primi banii. Daca in cursul anului trecut ai avut si alte venituri decat cele salariale (venituri din drepturi de autor, din inchirierea unei locuinte etc.), trebuie sa completezi, la fel ca si in cazul anterior, declaratia unica (Sectiunea 2). Formularul 230 trebuie semnat si depus direct la administratia financiara de care apartineti sau trimis, recomandat, prin posta/curier, pana la data de 25 mai. Declaratia unica se depune online (formularul aici) din Spatiul Privat Virtual sau la administratia financiara pana la data de 15 iulie 2018.

Daca doriti sa sustineti APSCR, completati formularele dupa exemplul de mai jos:

Formularul 230

Declaratia Unica

Informatii despre APSCR:
Asociatia Purtatorilor de Stoma Cutanata din Romania
Cod fiscal: 17811368
Cont bancar: RO35CARP041200016640RO01

Atenție!

  • Se poate depune un singur formular (230 sau declaratie unica)! Prin sistemul 2% se poate finanta o singura organizatie!
  • Pentru a putea urmari incasarea sumelor directionate catre noi, va rugam sa ne scrieti pe adresa apscr[@]ilco[.]ro numele dvs. si Administratia Financiara la care ati depus/trimis formularul completat.

Va multumim!